STAJ

STAJ BAŞVURULARI:

Staj Başvuruları Staj Bilgi Sistemi (SBS) üzerinden gerçekleştirilecektir. Staj Bilgi Sistemi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız. (Güncellenme tarihi: 31/12/2021

 Öğrenciler doldurulmuş ve bölüm başkanlığı tarafından imzalanmış sözleşmeleri SBS sistemine geri yükleyecektir. 

2024 yılı için staj yapılabilecek tarihler için tıklayınız.

Staj başlangıç tarihinden 5 (Beş) gün öncesine kadar tüm işlemlerini tamamlamayan öğrenciler stajlarına başlayamazlar. 

ARA DÖNEM STAJI:

Ara dönemde sadece 8. yarıyılı bitiren öğrenciler staj yapabilirler. Ara dönemde staj yapmak isteyen öğrencilerimizin mezuniyete en fazla 4 adet dersi kalmış olması gerekmektedir. Ara dönem staj şartları sağladığını kanıtlayabilmek için öğrencilerimizin transkript belgelerini de SBS sistemine yüklemeleri gerekmektedir. ara dönem stajı yapacak olan öğrenciler dönemde staj haricinde başka ders alamazlar.

STAJ ZORUNLULUK BELGESİ: 

Staj zorunluluk belgesini talep eden firmalar için öğrencilerimiz staj zorunluluk belgesini buradan indirebilirler. 

STAJ SONRASI:

Öğrencilerimiz stajlarını tamamladıklarında staj sicil fişlerini ve staj defterlerini dönem başında açıklanacak olan tarihte bölüm sekreterliğine teslim edeceklerdir. Teslim tarihi için duyuruları takip ediniz. 

Staj Sicil Fişi için tıklayınız. 

Staj defteri için 25 iş günü boyunca günlük hazırlanacak olan word halindeki rapor formatı (antedi) için tıklayınız.. (Staj defterinin her sayfası öğrenci tarafından imzalanmalı ve yetkili kişiye imzalatılıp, kaşeletilmelidir.)

STAJ DEĞERLENDİRME:

Staj Sicil Fişi (Form 2) ve işveren/öğrenci için staj değerlendirme anketi (Form 3a/3b) işyeri yetkilileri tarafından doldurulup tasdik edilerek (imza ve mühürlü olarak) kapalı bir zarfla (zarfın ağız kısmı mühürlenmiş olacak şekilde) onaylanmış olarak ilgili Bölüm Başkanlığına (bölüm sekreterine) posta ile  ya da öğrenci vasıtasıyla teslim edilir.

STAJ UYGULAMA ESASLARI: 

Öğrencilerimiz yapacakları stajlarını yayımlanan Staj Uygulama Esaslarına uygun bir biçimde hazırlamakla yükümlüdür. 
Staj uygulama esaslarına göre yapılmayan stajlar ve hazırlanmayan staj defterleri bölümümüz staj komisyonu tarafından kabul edilmeyecektir.

Staj uygulama esasları için tıklayınız.

STAJ RAPORU HAZIRLAMA KILAVUZU

STAJ ORYANTASYON SUNUMU

 

Güncelleme Tarihi : 04.04.2024