Sınavlarda Uyulması Gereken Kurallar

Sınavlarda Uyulması Gereken Kurallar

1) Öğrenci Kimlik Kartı veya öğrenci belgesi yanında olmayanlar sınava alınmayacaktır.

2) Sınavlarda öğrenci kimlik kartları, sınav süresince masanın üzerine olmalıdır.

3) Sınava cep telefonu/akıllı saat/çağrı cihazı vb. veri aktarabilen/alabilen/depolayabilen vb. cihazlarıyla girilmesi yasaktır. Üzerinde, masasında/yanında veya çantasında bulunan öğrenciler hakkında; Sınavlarda kopya çekmek veya çektirmek veya bunlara teşebbüs etmek suçundan disiplin soruşturması başlatılır.

4) Saate bakmak amacıyla veya hesap makinesi olarak cep telefonu kullanılamaz.

5) Sınav evraklarının öğrencilere dağıtılmaya başlandığı andan itibaren, sınav süresince öğrencilerin kendi aralarında konuşmaları yasaktır.

6) Sınav başlangıcından itibaren en az 15 (on beş) dakika dolmadan öğrencilerin sınav salonunu terk etmesi yasaktır.

7) Sınav başladıktan 15 (on beş) dakika sonra gelen öğrenciler sınava kesinlikle alınmayacaktır. 8)Kalem, kalemtıraş, silgi, kalem ucu, hesap makinesi, cetvel vb. araç-gereçlerin alışverişi kesinlikle yapılmayacaktır. Ders sorumlusu hesap makinesi kullanımına müsaade ediyorsa, hesap makinelerinin kapakları/kılıfları vb. çıkarılmış olmalıdır.

9) Öğrenciler gözetmen öğretim elemanlarının her türlü uyarılarına uymak zorundadırlar.

10) Sınavda öğrencilerin oturdukları yerde/ulaşabilecekleri yerdeki çanta/cüzdan vb. ders ile ilgili/ilgisiz herhangi bir ders notu, kitap vb. materyal bulundurmaları yasaktır.

11) Sınav salonundaki masaların/sıraların üzerindeki yazılardan o masayı/sırayı kullanan öğrenci sorumludur.

12) “Sınavlarda kopya çekmek veya çektirmek veya bunlara teşebbüs etmek” Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri kapsamındaki cezalar uygulanır.

Diğer Hususlar

i. Sağlık, doğal afet ve ilgili yönetim kurulunca kabul edilen diğer mazeretleri nedeniyle bir dersin ara sınavına giremeyen öğrenciler; mazeretlerinin kabul edilebilmesi için aldıkları sağlık raporlarını veya diğer mazeret belgelerini, elden üç gün içerisinde, posta ile bir hafta içerisinde fakülte evrak kayıt birimine teslim etmek zorundadırlar. Rapor veya diğer mazeret belgeleri yapılacak olan ilk ilgili yönetim kurulunda karara bağlanır.

ii. Mazeret, yarıyıl sonu, tek ders sınavları için mazeret sınavı yapılmaz. Ancak, yarıyıl sonu sınavları süresinde Üniversitemizi veya Ülkemizi çeşitli etkinliklerde temsil eden öğrenciler ile milli sporcu öğrenciler; belgelemek koşulu ile başvurusunu elden üç gün içerisinde, posta ile bir hafta içerisinde fakülte evrak kayıt birimine teslim etmek zorundadırlar. Bu durumdaki öğrencilerin talepleri ilgili yönetim kurulunda karara bağlanır. iii. Yarıyıl içinde derslere devam şartını sağlamayan öğrencilere DVZ notu verilir ve bu öğrencilerin listesi yarıyıl sonu sınavından önce bölüm başkanlığı tarafından ilan edilir. Bu öğrenciler, yarıyıl sonu sınavına giremez.

Düzce Üniversitesi Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine göre  

(2) Öğrenciler; sınav programlarında belirtilen gün, saat ve yerde sınava girmek, ayrıca öğrenci kimlik belgeleri ile istenecek diğer kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmak zorundadır. Öğrencilerin, usulüne uygun kayıt olmadıkları ve belirlenen şartları sağlamadıkları dersin sınavına girmeleri halinde aldıkları not iptal edilir.

(5) (Değişik:RG-23/07/2012-28362) Sağlık, doğal afet ve ilgili yönetim kurulunca kabul edilen diğer mazeretleri nedeniyle bir dersin ara sınavına giremeyen öğrenciler; mazeretlerinin kabul edilebilmesi için aldıkları sağlık raporlarını veya diğer mazeret belgelerini, elden üç gün içerisinde, posta ile bir hafta içerisinde fakülte/yüksekokul sekreterliğine teslim etmek zorundadırlar. Rapor veya diğer mazeret belgeleri yapılacak olan ilk ilgili yönetim kurulunda karara bağlanır.

(6) (Değişik:RG-21/08/2015-29452) Mazeret, yarıyıl sonu, bütünleme ve tek ders sınavları için mazeret sınavı yapılmaz. Ancak, yarıyıl sonu ve bütünleme sınavları süresinde Üniversitemizi veya Ülkemizi çeşitli etkinliklerde temsil eden öğrenciler ile milli sporcu öğrenciler; belgelemek koşulu ile başvurusunu elden üç gün içerisinde, posta ile bir hafta içerisinde fakülte/yüksekokul sekreterliğine teslim etmek zorundadırlar. Bu durumdaki öğrencilerin talepleri ilgili yönetim kurulunda karara bağlanır.

(12) (Değişik:RG-23/07/2012-28362) Ara sınav, yarıyıl sonu, bütünleme sınavları, programda yer aldığı gün, saat ve yerde, ders sorumlularının ve bölüm başkanlığınca görevlendirilen gözcülerin denetimi ve gözetiminde yapılır.

(13) (Değişik:RG-23/07/2012-28362) Yarıyıl içinde derslere devam etmeyen öğrencilere DVZ notu verilir ve bu öğrencilerin listesi yarıyıl sonu sınavından önce bölüm başkanlığı tarafından ilan edilir. Bu öğrenciler, yarıyıl sonu ve bütünleme sınavına giremez.