Azami Öğretim Süre Sınavları aşağıda belirtilen tarihlerde yapılacaktır. Bu sınavlara katılacak öğrencilerin bu dilekçeyi (tıklayınız) doldurarak başvurularını bölüm sekreterliğine yapmaları gerekmektedir.
22-26 Ağustos 2022 Azami Süre Sonu Önlisans/Lisans Ek Sınavları I
12-16 Eylül 2022 Azami Süre Sonu Önlisans/Lisans Ek Sınavları II
YÜKSEKÖĞRETİM MEVZUATINDA “AZAMİ ÖĞRETİM SÜRE SINAVLARIYLA İLGİLİ BAZI MADDELER AŞAĞIDAKİ GİBİDİR.
* Yüksek İhtisas Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği
MADDE 8 – (1) Öğrenciler, kayıt oldukları programa ilişkin derslerin verildiği yarıyıldan başlamak üzere, her yarıyıl için kayıt yaptırıp yaptırmadıklarına bakılmaksızın öğrenim süresi iki yıl olan ön lisans programlarını azami dört yıl, öğrenim süresi dört yıl olan lisans programlarını azami yedi yıl, öğrenim süresi beş yıl olan lisans programlarını azami sekiz yıl, öğrenim süresi altı yıl olan lisans programlarını azami dokuz yıl içinde tamamlamak zorundadırlar. Üniversiteden süreli uzaklaştırma cezası alan öğrencilerin ceza süreleri öğrenim süresinden sayılır. Azami süre bitiminde kayıtlı oldukları programın derslerinden hiçbirini almamış olan öğrencilerin Üniversite ile ilişikleri kesilir.
* D.Ü. Lisans Eğitim–Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği
MADDE 26 – (3) Azami süresi sonunda kayıtlı oldukları programdan mezun olamayan öğrencilerin; hiç almadıkları ve alıp da devam koşulunu sağlamadıkları derslerin toplam sayısı beşten fazla olanların kayıtları silinir. (4) Azami süresi sonunda kayıtlı oldukları programdan mezun olamayan son sınıf öğrencilerine; devam koşulunu yerine getirmiş olmak kaydıyla başarısız oldukları bütün dersler için ilgili dönemin yarıyıl sonu sınavlarından sonra akademik takvimde belirtilen tarihlerde birinci ek sınav ve ikinci ek sınav adlarıyla iki ek sınav hakkı tanınır. Bu sınavlar sonunda başarısız ders sayısını, hiç almadıkları ve alıp da devam koşulunu sağlamadıkları dersler ile birlikte beş ve beşin altına indirenlere bu dersler için üç yarıyıl, ek sınavları almadan hiç almadıkları ve alıp da devam koşulunu sağlamadıkları dersler ile birlikte beş derse kadar başarısız olan öğrencilere dört yarıyıl; bir dersten başarısız olanlara ise öğrencilik hakkından yararlanmaksızın öğrenci katkı payını/öğrenim ücretini ödemek koşulu ile açılacak sınavlara sınırsız olarak, devam şartını yerine getirmiş olduğu başarısız dersin sınavına girme hakkı tanınır. (5) Açılacak sınavlara, üst üste veya aralıklı olarak üç eğitim-öğretim yılı hiç girmeyen öğrenciler, sınırsız sınav hakkından vazgeçmiş sayılır ve bu haktan yararlanamazlar. Sınırsız hak kullanma durumunda olan öğrenciler sınavlara girdikleri ders başına öğrenci katkı payını/öğrenim ücretini ödemeye devam ederler. Ancak bu öğrenciler, sınav hakkı dışında diğer öğrencilik haklarından yararlanamazlar.